Mennyire számít igazából a vízfogyasztás a testsúlycsökkenés tekintetében?

Egész nyáron nagy hangsúly van fektetve a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás fontosságára. De ahogyan az időjárás enyhül és a hőmérséklet csökken, könnyű elfeledkezni a megfelelő vízmennyiség beviteléről.

Próbáljunk meg most ősszel nem csak a hidratálás szempontjából gondolni a vízre… gondoljunk a vízfogyasztásra, mint egy fegyverre, a testsúlycsökkentés szolgálatában. Például tudta Ön azt, hogy ha több vizet fogyasztunk, akkor az nem csak a méreganyagoktól való megszabadulásban lehet segítőtársunk, hanem ennél sokkal többet tesz az ideális testsúlyunk megőrzéséért?

 

A VÍZ FELTURBÓZZA AZ ANYAGCSERÉT, AKÁR EGY EDZÉS

Az elfogyasztott víz hőmérséklete megváltoztathatja a test működését és annak a vízre való reagálását. Például a jeges víz fogyasztása szembe állítva a szobahőmérsékletű vizével, növelheti az elégetett kalóriák számát. Mivel a jeges víz hidegebb, mint a test belső hőmérséklete, ezért azt fel kell melegíteni, mielőtt hidratálásként fel lehetne használni. Ez kalóriák égetését eredményezi.

 

VÍZZEL HELYETTESÍTHETJÜK A MAGAS KALÓRIATARTALMÚ ÜDÍTŐKET

Képzeljük el, hogy egy héten keresztül lecseréljük minden üdítőitalunkat vagy tejeskávénkat egy pohár vízre. Ugye mennyivel hidratáltabbak lennénk? Mielőtt cukros italt rendelnénk, kérdezzük meg magunktól: mikor ittunk utoljára egy pohár vizet? Értékeljünk újra a helyzetet, majd hozzuk meg a tudatos döntésünket a hidratálásról. Ha úgy döntünk, hogy ilyen módon elhagyjuk a cukros italokat a víz miatt, szánjunk egy percet a siker ünneplésére. Egy szívességet tettünk a testünknek.

 

A VÍZFOGYASZTÁS SEGÍT ABBAN, HOGY AZ EREDMÉNYEKET GYORSABBAN LÁSSUK

Nincs frusztrálóbb, mint edzeni, de, nem látni annak eredményét: a különbségeket a testünkön. Nem számít, hogy mennyit kardiózunk, vagy mennyit izzadunk, ha nem vagyunk hidratáltak, akkor a test nem tud ugyanúgy teljesíteni.

Fontos, hogy a vízháztartás fel legyen töltve, mielőtt elmegyünk az edzőterembe, mikor a gépeken izzadunk, illetve az edzések után is. Így több zsírt tudunk elégetni, az anyagcserénk is gyorsabb lesz és hamarabb láthatjuk a befektetett munkánk eredményét! Arra minden esetben figyeljünk oda, hogy napi négy liternél több vizet csak indokolt esetben szabad inni, különben felborul a szervezet elektrolit-háztartása, és a szívnek sem tesz jót.

 

A FOLYADÉKBEVITEL AZONBAN NEM MINDEN

Itt az idő, hogy maximalizálja személyre szabott étrendjének és edzéstervének az előnyeit. A testsúlycsökkentő programunk a biztos siker eléréséért támogatást, oktatást, az adagok ellenőrzésének technikáját nyújtja. Az ORBERA® gyomorballon terápia nem csak drasztikus eredményeket nyújt az első 6 hónapban, hanem biztosítja a készséget, hogy az egészséges életmódját élete hátralevő részében is folytathassa. A hosszútávú súlycsökkentés eléréséért terápiánk egy gyomorballont nyújt egy szakértőkből álló támogató csoporttal és egy személyre szabott diétával és edzéstervvel egy programon belül.

 

HA BELEFÁRADT ABBA, HOGY PÉNZT KÖLT FOGYÓKÚRÁS PROGRAMOKRA, AMELYEK NEM MŰKÖDNEK

Egy internetes cég 2019-es felmérésében feltette a kérdést, hogy ténylegesen mennyit költenek olyan fogyókúrás termékekre, mint divatos edzőfelszerelés, személyi edzők, pirulák vagy csalódást okozó diéták. A kutatás eredménye megdöbbentő: a megkérdezett magyarok havonta 46.000 forintot költenek egészségük megőrzésére, ami 32 millió forintnak felel meg egész életük során. Ön válassza inkább a sokkal kedvezőbb árú gyomorballon terápiát, a milliókat pedig elköltheti a hosszú, egészséges időskori éveiben.

Az ORBERA® gyomorballon terápia során a célunk nem csak az, hogy biztonságosan, műtét nélkül lefogyjon 15-25 kg-ot hat hónap alatt, hanem egy életre szóló életmódváltás elérése! A gyomorballon tehát egyszeri befektetés az élete hátralevő részére, az egészsége megőrzésére. Hiszen a rendszeres mozgás megfelelő folyadékbevitellel és táplálkozással a jövőre nézve kevesebb betegséget, kiegyensúlyozottabb életvitelt, években mérhető hosszabb életet is jelent!

 

Tudjon meg többet!

 

Kutatás forrása: Magyarország költési szokásai fittségre https://www.myprotein.hu/blog/nagykovetek/ki-kolti-a-legtobbet-egeszsegre-es-fittsegre-europaban/