GYIK az ORBERA® súlycsökkentő gyomorballonról

Gyakran ismételt kérdések az ORBERA® gyomorballonról!

Élet Az ORBERA® gyomorballonnal

Fontos tudni, hogy az ORBERA® gyomorballon egy eszköz, amely a fogyásunkat segíti elő, ezért a megfelelő étrend és testmozgás betartása nélkülözhetetlen velejárója a terápia sikerességének. Ugyanis a súlyveszteség attól függ, milyen szorosan alkalmazkodunk a javasolt változtatásokhoz. A gyomorballon viselésével a gyomrunk térfogata kisebb, hiszen 60%-át kitölti az, ezzel biztosítva van számunkra a folytonos teltségérzetet, amitől valóban kevesebb étel befogadására vagyunk képesek. (Többszöri minimális étkezésre szoktatva a szervezetünket)

 

Mi az ORBERA® gyomorballon?

Az ORBERA® gyomorballon egy FDA védjeggyel ellátott orvosi szilikon, amelynek viselése teljes biztonságot nyújt a fogyni vágyóknak. Műtét nélkül, endoszkópos eljárással kerül ez a gömb alakú tartály a gyomrunkba, aminek behelyezését követően egy úgynevezett színezett fiziológiás sóoldattal töltünk fel, ez segíti az étkezési szokásink megváltoztatását, és segítségével egy teljesen új életmódot sajátíthatunk el. Akár már megelőzési céllal is alkalmazható akár már 27-es testtömegindex esetén!

 

Biztonságos az ORBERA® gyomorballon?

Az ORBERA® gyomorballon eszköz viselőjét az egyedi FDA minősítés biztosítja arról, hogy a termék egyedülálló módon bizonyítottan biztonságos, hatékony és az egészségre nem veszélyeztető minőséget kapjuk. Fontos tudnunk, hogy van olyan gyomorballon, amely nem rendelkezik FDA védjeggyel, valamint több országban be is van tiltva súlyos egészségkárosító hatása miatt, ennek ellenére hallottunk arról, hogy sajnos hazánkban előfordulhat ez a minősítés nélküli gyomorballon, melyek megtévesztő lehet. Az FDA védjegy megszerzéséhez szigorú feltételeknek kell megfelelni és évente meg kell újítani. Az FDA minősítéssel rendelkező ORBERA® gyomorballon eszköz használata esetén biztosak lehetünk abban, hogy a szigorú szabályozásoknak köszönhetően az ORBERA® gyomorballon módszer klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan biztonságos már több mint 20 éve több mint 300.000 sikeres beavatkozás történt.

 

Kinek ajánlott az ORBERA® gyomorballon viselése?

Mindazoknak, akik(nek):

 1. a testtömegindexe 27 fölött van, kórosan elhízott és számos komoly társbetegséggel küzd
 2. a testtömegindexe 27-40 között van, és a személyre szabott orvosi kezelés hatására sem történt fogyás
 3. az elhízás okozta betegségekkel küszködnek (magas vérnyomás, cukorbetegség, zsírmáj stb.)
 4. súlyosan elhízottak és a műtéti beavatkozás nem lehetséges az egészségi állapotuk miatt
 5. a testtömegindexe 40-50+ ami azt jelenti hogy kórosan elhízott és valamilyen gyomorműtét előtt un. baritatriai csonkoló műtét előtt állnak, és fontos számukra hogy mire műtétre jutnak, megtanulják már a kevesebb étkezést és mozgást
 6. bárkinek akinek a túlsúly miatt akár csipőprotézis, akár más műtétre is szükség lefogyni
 7. a testtömegindexe 27-30 között van, de megelőzési vagy esztétikai céllal szívesen fogynának 10-15 kg-ot.

Összességében tehát: Tévhit, hogy csupán a súlyosan túlsúlyos felnőtteknek javasolt a gyomorballon terápia, hiszen már azok számára is hatékony életmódváltást jelent, akik csupán 10-20 kg- ot szeretnének leadni és az elért súlyukat hosszú távon megtartani.
Ezzel a módszerrel azonnal új életmód sajátítható el, amellyel akár megszűntethető vagy csökkenthető pl.: a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a mozgásszervi betegségek, valamint a legújabb kutatások szerint a nem alkoholos zsírmáj is megszűnik a gyomorballonterápiával, bizonyítottan az Orbera365®  – orvostechnikai eszközzel. Hosszú távon tehát az ORBERA365® életeket ment, hiszen életminőséget javít, azzal hogy az egészségügyi kockázatok csökkennek, vagy megszűnnek.

A Kórosan elhízott páciensek esetén – kiegészítő terápiaként, a sebészeti műtétek előtt alkalmazzák a gyomorballon-terápiát.

A módszer természetesen alkalmazható jelentős túlsúly esetén, társbetegségek meglétekor is. Előkészítő módszerként alkalmazzák a sebészeti úton való kórosan elhízott páciensek műtét előtti (gyomorbypass, csőgyomor műtét előtti) kezelésére, hiszen jelentős segítséget jelent, ha a páciens a gyomorballon segítségével lead 30-50 kg-ot, de akár pl. a csipőprotézis vagy más műtétek előtti is hatékony társ a fogyásban.

 

Mik az előnyei?

Az ORBERA® gyomorballon mely garantáltan ellenáll és biztonságos anyagot jelent a testben, egy FDA védjeggyel ellátott orvosi szilikon eszköz, amely az USA hatósága által kiállított, legmagasabb minőségi kategóriát garantálja.
Világszerte, több mint 80 országban, több mint 300.000 ORBERA® gyomorballon behelyezése történt az elmúlt 20 évben, több mint 200 publikált klinikai tanulmány.

 • Műtéti kockázat nélküli, hosszú távú
 • Egyedi FDA – engedéllyel ellátott, tehát bizonyítottan biztonságos és hatékony termék!
 • A páciensek az ORBERA® 2 részes programmal átlagosan 3,1x annyit fogytak, mint csak diétával és mozgással.
 • Könnyebben elsajátították az egészséges új életmódot
 • Átlagosan 10-25 kg fogyás, jelentősen elhízottak esetén: 25-50 kg fogyás; így 10-50kg összességében az elért fogyás
 • Betegségek megszűntek (pl.: cukorbetegség) vagy nem alakultak ki

 

Mennyit fogyhatok az ORBERA® gyomorballonnal?

Az ORBERA® gyomorballon terápia 6 és 12 hónapig tartó program. A féléves gyomorballon terápia esetén, akár 10-25-30 kg súlyveszteség érhető el, míg az egy éves ORBERA® kezelés meghaladhatja a 40 kg súlyveszteséget is. A testsúlycsökkenés mértéke a személyes adottságok függvényében, továbbá a javasolt étrend betartásától változhat.

 

Meddig maradhat az ORBERA® gyomorballon a testben?

A vizsgálatok kimutatták, hogy a 6 hónapos ORBERA® gyomorballon alkalmazása alatt körülbelül 5 hónap után a szervezet hozzászokik a ballonhoz, ezért lelassul a fogyás üteme. Ekkor javasolt a ballon eltávolítása, és 2 hónap múlva lehetséges az ismételt behelyezése. A 12 hónapos ORBERA365® gyomorballon pedig 1 évre is engedélyezett mégpedig az FDA által, ez inkább nagyobb túlsúlycsökkentés érdekében ajánlott.

 

Miben kell változtatnom az ORBERA® gyomorballonnal?

A gyomorballon csökkenti a gyomor térfogatát, ezért a viselőjét rákényszeríti a kevesebb táplálék bevitelére, de ettől függetlenül lényeges egyfajta étrend betartása, ami segít nekünk a helyes táplálkozási szokások kialakításában. A fizikai aktivitás pedig rendkívül fontos nemcsak a terápia idején, hanem utána is az életmódváltás részeként.

Hol végzik az ORBERA® gyomorballon behelyezését?

Az ország különböző pontjain, több nagyvárosban, akkreditált intézményeikben végezzük kizárólagosan az ORBERA® gyomorballon behelyezését, tapasztalt orvoscsapataink által. Bővebb információ az: info@hender.hu mail címen kapható.

 

Hitelből fedezhető az ORBERA® gyomorballon terápia?

Természetesen igen! A személyi kölcsön lehetőségén felül, ma már több olyan pénzintézet van, amely kifejezetten egészségügyi hitelezéssel foglalkozik.

 

Az ORBERA® gyomorballon valóban megváltoztatja az életem?

A gyomorballon és a vele párhuzamosan járó életmódváltás olyan változásokat eszközöl az életében, amely nem csak a fizikai, de a lelki állapotára is hatással van. A sikeres fogyás az esztétikai megjelenésen kívül önbizalom nővelő hatással is jár. Hiszen a tükör nem hazudik!

 

„A legfontosabb eszköz a fogyás eredményeinek hosszú távú fenntartásában: a kitartás.”

 Sylvia Tara –

mail_icon_blue[1]

Kérjen további információkat e-mailen, hogy elérje a fogyási céljait, amelyre úgy vágyott.

Az ORBERA® egy 20 éves klinikai tapasztalattal rendelkezik a sebészeti beavatkozás nélküli súlycsökkentő megoldások közül, amely megfelelő lenne Önnek. Ha szeretné elérni céljait és súlyt veszteni, kezdjen új életet az ORBERA® gyomorballonnal!

phone_icon_blue[1]

Szeretne további információkat? Írjon nekünk!

Önnek kérdései vannak. Nekünk válaszaink. Képzett képviselőink segítenek abban, hogy megtalálja a megfelelő szakembert Önhöz közel, részletesebben elmagyarázzák az ORBERA® gyomorballon terápiát és további információkkal szolgálhat.