Hogyan hatnak a lelki tényezők a testsúlyunkra?

A hízás gyakran lelki eredetű is lehet, ezt már sokan sokféleképpen bebizonyították. Egy-egy szakítás vagy épp munkahelyi stresszes nap után aktívabban nyitogatjuk a hűtőszekrényt, vagy nyúlunk újabb habos sütemény után. Így bár sokan aránylag könnyen képesek pár kilótól megszabadulni, azért a legtöbb esetben ezek a leadott kilók tömegesen térnek vissza.

Mit lehet ez ellen tenni? Nem kell egyből pszichológushoz rohanni! Fogyni rengeteg dologtól lehet, pár kiló minusz pedig növeli az önbizalmat is! Rengeteg megoldás létezik, a kisebb súlycsökkenéshez elegendő az aktív sport is, a nagyobbhoz azonban bizonyos esetekben már segítség kell.

lelki_egyensuly_es_gyomorballonHogyan lehet akkor mégis tartósan lefogyni? Mi a gyomorballont ajánljuk, hiszen ez műtét nélkül is segít átlag 15-20 kg-ot, vagy akár 40 kg-ot lefogyni (kiinduló testsúlytól függően). Azonban emellett is van néhány alapszabály, amit érdemes betartani:

• Nem mindegy mit eszik! A gyomorballon terápia része, hogy Ön dietetikus tanácsokat kap, melyek segítségével egészségesebben táplálkozhat!
• Sport nélkül nem megy!
• Változtasson életmódján, hozzáállásán! A ballon nem csodaszer, de segít ha Ön is akarja!
• Ne feledkezzen meg a vitaminokról! Itt nem elsősorban a tablettákra gondolunk, hanem a gyümölcsökre, zöldségekre!
Meglátják, megéri az odafigyelés! Amint elkezdődik a fogyás megváltozik az énkép is! Innentől kezdve pedig lehet akármilyen stresszes a nap, ha a tükörbe nézve elégedettek vagyunk, akkor senki nem veheti el a jókedvünket!