Van megoldás a túlsúly kezelésére?! Igen

Megszabadulni a fölösleges kilóktól…Nem álom többé!

Az eredményes és tartós fogyás nem elérhetetlen többé azoknak, akik már mindent kipróbáltak!
rohan_az_ido__1Érezte már úgy, hogy összecsapnak a hullámok a feje a felett? Soha véget nem érő nap kezdődött? Reggel csörög a vekker, ugrás, rohanás a gyerekkel az iskolába, munka, már megint egy értekezlet, egy-két falat lecsúszik, jelentés a főnöknek, rohanás haza… mikor lesz már ennek vége….., együtt a család, készül a vacsora, már megint egy pár falat, és végre itt a nap vége……

Így néz ki egy átlagos nap szinte mindnyájunk életében. Ez nem is csoda, hiszen a növekvő kihívásoknak csak rohamléptekben vagyunk képesek megfelelni. Mindezek mellett szakítunk elegendő időt arra,hogy megálljunk és a legfontosabbal foglalkozzunk, vagyis önmagunkkal és az egészségünkkel?

Hiszen csak egy pár falatot ettem és rohanok egész nap!” Biztos elhangzott már az Ön szájából is ez a mondat. Ennek ellenére a kilók száma az idő előrehaladtával szépen lassan gyarapodik, mígnem azt vesszük észre, hogy a pár számmal bővebb ruhák között keresgélünk a butikban?

Mégis mi a megoldás? Nem lehet más, mint életmódunk alapjaiban történő megváltoztatása….?

Visszatérés a gyökerekhez

termeszeti_nepekEzt szó szerint kell értelmeznünk, hiszen ha korunk legégetőbb nyavalyájától, vagyis a túlsúlytól/fölösleges kilóktól szeretnénk megszabadulni időutazáson kell átesnünk, hogy felfedezhessük ismét a természet kínálta lehetőségeket.

A szavannákon antilopra leselkedő vadászok, vagy éppen az erdőben bogyókat gyűjtögető elődeink életét kell megélnünk ahhoz, hogy ismét felhőtlenül élvezhessük szervezetünk tökéletességét és egészségünket. Valóban ezt kellene tennünk?

A géneket megváltoztatni nem lehet

Az elhízásnak nemcsak a túl sok, zsíros és szénhidrát-dús étel, de a mozgásszegény életmód és genetikai tényezők is okai.

dns_spiralAmerikai kutatók számos vizsgálatot végeztek az elhízás és a gének kapcsolatáról. Az eredmények egyértelműen azt támasztják alá, hogy több olyan gén is létezik bennünk, amelyek szerepet játszanak kóros étkezési szokásaink és a túlsúly kialakulásában.

Azok, akiknek a zsírtömeg és az elhízásért felelős (FTO) génjei mutálódtak, az átlagtól eltérően akár 30-60 %-kal is hajlamosabbak lehetnek az elhízásra.

A kutatók az FTO gén működését egy elzártan élő amish közösség tagjaiban vizsgálták. Az amishok sok zsíros ételt, húst, tésztát és burgonyát esznek, azonban mégsem híznak tőlük.

Hogy lehet ez? A kutatások szerint ez a gén őket is ugyanúgy hajlamossá teszi az elhízásra, azonban csak azoknál fejtik ki hatásukat, akik nem végeznek kemény fizikai munkát nap mint nap.

foldmuvelesEgy amish férfi átlag 18 ezer lépést tesz meg naponta, szemben egy átlagemberrel, aki jó esetben 180 métert sétál az autótól az irodáig, majd vissza.

Ugyanazokkal a génekkel rendelkezünk, mint elődeink, de az életmódbeli változásaink miatt ezek a gének könnyebben fejtik ki káros hatásukat. Az egészséges testsúly megtartása kemény feladat, a fogyás pedig még nehezebbnek tűnik, de mint minden, ez sem lehetetlen. Ne engedjük hát ki az irányítást a kezünkből!

Változtassunk étkezési szokásainkon! Ilyen egyszerű lenne?

eves_a_szamitogep_elottPersze ez nem azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül ugorjunk fejest egy ismerősünk által ajánlott, vagy sokat emlegetett „divat” fogyókúrába,  vagy éppen szerezzük be a legújabb fogyasztó “csodaszert”, amiről meggyőződéssel hisszük, hogy rövid idő alatt megszabadít minket az évek, vagy évtizedek során ránk rakódott 10-20 vagy akár még több súlyfeleslegtől.

Valljuk be őszintén, elegünk van a csalódásokból!

Ha Ön gyakorlott fogyókúrázó, akkor számtalanszor szembesült már azzal, hogy ezekkel a divatos módszerekkel csak átmeneti „enyhülés” érhető el, nem pedig hosszú távú megoldás. Az úgynevezett „Jojó-effektus” következtében, ami nem ismeretlen a számunkra, egy-egy sikeresnek hitt diéta, kúra befejezése után több fölös kiló rakódott vissza, mint amennyitől sikerült megszabadulni. Vajon mennyit vagyunk hajlandóak feláldozni hiába drága időnkből és pénzünkből ezekre a sokat ígérő szuper módszerekre?

Nélkülözhetetlen, vagy mégsem….?

Mielőtt teljesíthetetlennek tűnő célokat tűznénk ki magunk elé, mérlegeljünk!

alma_a_merlegenTestsúlyunk mérlegelése sokunk számára rutinfeladattá vált az évek során.
De valóban az éppen aktuális súlyunkat mutatja mérlegünk?
A helyes mérlegelés titka a kellő feltételek megteremtése.
Törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint  azonos időpontban végezzük, szabaduljunk meg ruháinktól és a legfontosabb, hogy ne teli hassal fogjuk vallatóra mérlegünket!
Ezeket az egyszerű szabályokat betartva nem érhet bennünket hideg zuhanyként, ha szembesülünk súlyunkkal.

Mérlegeljünk, de ne csak a testsúlyunkat, hanem mérjük meg a testmagasságunkat is, és számítsuk ki ezek alapján a testtömeg-indexünket (BMI). Testtömeg-indexünk segítségével megállapíthatjuk, hogy testsúlyunk ideális-e, túl sok vagy éppen túl kevés-e számunkra.

Felhők mögül a nap…
…avagy hogyan haladjunk lépésről lépésre

Ha a kapott eredmények is megerősítették azt az elhatározásunkat, hogy meg kell szabadulnunk a fölösleges kilóktól, akkor lépésről lépésre haladjunk:

Határozzuk meg, mekkora többlet súlytól szeretnénk megszabadulni.
-Figyeljünk az étkezési ritmusunkra. Együnk naponta többször, lehetőleg 3-5 alkalommal, mindig figyeljünk arra, hogy kisebb mennyiséget. Keresgéljen receptajánlóink között, vagy ossza meg másokkal  Ön is kedvenc ételének receptjét!

Az egyéni tápanyag szükségletet a nem, a kor és a fizikai aktivitás, terhelés függvényében kell megállapítani. Ehhez nyújt segítséget egy jól összeállított kalóriatáblázat.

Kattintson ide és számolja ki, mennyi az Ön napi kalória-szükséglete!

gyumolcskosarEgyünk minden nap zöldséget és gyümölcsöt! Naponta 40-60 dkg elfogyasztása ajánlott, hiszen ezek magas rosttartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak a napi vitaminszükségletünk fedezéséhez, valamint segítik az emésztést, tisztítják a bélrendszert és nem utolsó sorban csökkentik az éhségérzetet.
-Figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, hiszen ez szervezetünk egészséges működésének egyik alappillére. Igyunk minden nap 2 – 2,5 l oxigénben dús tiszta, lúgos vizet, amely szervezetünk egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásához nélkülözhetetlen.

sportolo_csaladTaláljuk meg azt az ideális mozgásformát, amely szerves részét fogja képezni a mindennapi tevékenységünknek, és végezzük lehetőleg rendszeresen!
Felnőttek számára a napi ajánlott mennyiség fél – egy óra testmozgás, amit megtehetünk például úgy, ha munka után lecseréljük autónkat egy kellemes sétára. Gyermekeink pedig legalább egy órát mozogjanak szabad levegőn minden nap!

A siker érdekében a legfontosabb, ne azt érezzük, hogy ez egy kellemetlen kötelesség teljesítése számunkra, hanem egy egészségesebb életvitel kezdete, amely kitartásunk, türelmünk hosszú távú gyümölcse lesz.

Nincs egyedül….. Az elhízás problémája mindenkit érinthet

Vannak akik változtattak étkezési szokásaikon, egészségesen táplálkoznak, figyelnek a bevitt kalóriák mennyiségére, rendszeressé tették kedvelt mozgásformájukat, kipróbáltak már számtalan fogyást elősegítő tablettát, a legkülönbözőbb fogyókúrás készítményt, a kívánt eredményt azonban mégsem sikerült elérniük.

kerek-noA túlsúly problémája világszerte jelenleg közel 300 millió felnőttet érint, de minden korosztályt és társadalmi réteget veszélyeztet. Magyarországon minden ötödik ember túlsúlyos.
Az elhízás napjainkra már járványszerű méreteket öltött. Az orvostudomány szempontjából ez annyira fontos, amennyire veszélyezteti az egészségünket.                       Mit is jelent ez pontosan a számok tükrében?

Az elhízás nem egyszerűen esztétikai kategória, számos krónikus betegség kialakulásában jelentős kockázati tényező. Bizonyított tény, hogy az elhízás jelentősen növeli a halálozási arányszámot pl. itt. Szerepet játszik a szív- és érrendszeri, agyi érbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin-szint, mozgásszervi panaszok, epekövesség kialakulásában. Az elhízás problémája nem csak a a halálozási arányszámot növeli, de hatással van a gazdasági kiadások növekedésére is.

Joggal tesszük fel tehát a kérdést, hogy a túlsúly kezelésére, amelyet az orvostudomány már évtizedek óta kutat, miért nincs egy olyan módszer, amely biztosítja az eredményes, tartós és biztonságos fogyást?

Fordítsa jobbra az életét!

Nincs szükség arra, hogy magába fojtva tűrje tovább, hogy  a túlsúllyal járó problémák, fájdalmas társbetegségek megnehezítsék életét, vagy hogy egy-egy „csodaszernek” kikiáltott termék, fogyókúra újra és újra csalódást okozzon.
Ismerje meg most azokat a lehetőségeket, amelyekkel hatékonyan, biztonságosan szabadulhat meg súlyfeleslegétől és változtathat életminőségén.

“Segítőtárs” a fogyásban, “Segítőkéz” az életmódváltáshoz: Gyomorballon

Változtasson életmódján és fogyjon könnyedén műtéti beavatkozás nélkül a gyomorballon segítségével.

gyomorballon_fotoMűtéti beavatkozás nélkül?! Igen!
  • a szervezet számára minimális megterhelést jelent
  • nem okoz maradandó változást a gyomorban, a kívánt eredmény elérése után egyszerűen eltávolítható

A gyomorballon nem más mint egy elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorba helyeznek el, kitöltve így a gyomor jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít.

A gyomorballon rákényszeríti viselőjét, hogy változtasson étkezési szokásain, egy orvos és egy dietetikus által összeállított és folyamatosan felügyelt egészséges étrend betartása szükséges, így jelentős súlycsökkenés érhető el 6 hónap alatt.

Kattintson ide és tudjon meg többet arról, hogy mit kínál Önnek  a Gyomorballon!

Eredmények, amelyek magukért beszélnek

A Gyomorballonnal történő terápiát 2000 óta alkalmazzák. A viszonylag új terápiás eljárás ellenére nagyon sokan köszönhetik a visszakapott karcsúság, és egy nagyon pozitív változásokon átment élet érzését.

Akik segítségünkkel változtattak életükön: 

“Nagyon sokat köszönhetek a ballonterápiának…. Segített, hogy változtatni tudjak az életemen. Persze nagyon oda kellett figyelnem az étkezésre, de megérte a fáradtságot!
Lefogytam :)))! 28 kg mínusz! Jól érzem magam, az orvosom szerint az egészségi állapotom kitűnő.”
T. Csaba (Bp, 36 éves)