Egyszerű tippek, hogy minden nap egészségesebben élj

Még az apró cselekvések is járhatnak jelentős változással. Hogy ösztönözzünk rá, hogy minden nap egészségesebben élj, összeszedtünk nyolc egyszerű módszert, ami megváltoztathatja az életmódodat. A legtöbb csak pár percet vesz igénybe a napodból.

Mozogj!

Menj biciklivel dolgozni. Tornázz reggelente. Vegyél egy ugrókötelet és naponta öt percet gyakorolj. Tegyél be egy 4-5 perces zenét és táncolj rá. Munka közben minden órában sétálj egy keveset. Mindig válaszd a lépcsőt, ha lehetőséged van rá, és ne a liftet.

Válj eggyé a természettel!

Ez jelenthet egy rövid szünetet munka közben, amikor kiállsz a napra, vagy amikor korábban kelsz fel és teszel egy reggeli sétát. A természet egészségre gyakorolt hatása bizonyított: a szabadban töltött idő csökkentheti a depressziót, növeli az összpontosítást és a kreativitást, sőt erősíti az immunrendszert is.

Gyakorold a tudatos táplálkozást!

Sokan esznek rendszeresen a tévé előtt, vagy más feladatok elvégzése közben. Próbáld meg lelassítani az evés folyamatát. Figyelj az ízekre és az élvezetekre. Amikor teheted, ülj le az asztalhoz, és semmi mást ne csinálj az evésen kívül.

Hűtsd le magad!

A meleg zuhany kellemes, ám a túl meleg víz roncsolja a bőr és a haj egészségét. Viszont a hideg zuhanyt senki sem szereti, így próbáld meg megtalálni az arany középutat, és csökkentsd a hőmérséklet az utolsó két percben. Még ennyi hideg is jó hatással lesz a szervezetedre, tisztítja a pórusokat és téged és felébreszt.

Nyújtózkodj!

Figyelj napközben a testedre, és nyújtózkodj egyet, ha túl fáradtnak vagy gönyének érzed magad. Próbáld ki a napüdvözletet reggel, rögtön, amikor felkelsz. Este pedig zárd a napot egyszerű nyújtási gyakorlatokkal.

Hidratálj!

Mindennap igyál meg egy extra pohár folyadékot. A legjobb, ha minden étkezés előtt fél órával megiszol egy fél pohár vizet. Gyakran hajlamosak vagyunk összekeverni a szomjúságérzetet az éhségérzettel. Ilyenkor egy nagy pohár víz minden bizonnyal csökkenteni fogja az étvágyunkat.

Aludd ki magad!

A rossz egészség egyik fő okozója lehet a kevés alvás. Mindenkinél más, de a felnőttek átlag szükséglete 7-8 óra alvás naponta. Ha nem vagy benne biztos, hogy neked mennyi lehet, akkor érdemes figyelni az energiaszintedet minden nap, és annak megfelelően változtatni az alvási szokásaidon.

Szegezd a tekinteted felfelé!

Amikor legközelebb egy utcán sétálsz, tedd el a telefont és hagyd, hogy a szemed vándoroljon. Figyelj a részletekre, csodáldd meg építészeti eredményeket. Fordíts figyelmet olyan dolgokra, amelyeket általában figyelmen kívül hagysz. Érezni fogod majd, hogy milyen csodálatos a világ, mely körülvesz minket!