Gyomorballon Terápia: akár tanulási célra

Gyomorballon – Terápia: akár tanulási célra, akár megelőzésre az 1 éves terápia része a 6 hónapos FDA minősített ballon. Célunk az Ön életmódváltásának hosszú távú sikeressége

 

Ahhoz, hogy a nyári szezonra csúcsformába hozzuk magunkat, ez alkalommal ne divatdiétát válasszunk, változtassunk inkább az életmódunkon. Ahhoz, hogy a leadott kilók hosszútávon is távolmaradjanak, egészségesen és tudatosan kell táplálkoznunk és mindennapjainkban helyet kell, kapjon a testmozgás, a sport is. Hogy mit is jelent a tudatos és egészséges fogyókúra? Azt, hogy minden makro- és mikrotápanyag felhasználásának megfelelő arányban jut be a szervezetünkbe. Makrotápanyagok az energiát biztosító tápanyagaink, azaz a fehérje, a zsír és a szénhidrátok. A mikrotápanyagok, azaz a vitaminok és ásványi anyagok nem szolgáltatnak energiát szervezetünk számára, viszont nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez, így az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz is.

A kevesebb testmozgás és a mértéktelen étkezés miatt is, testsúlyunk gyarapszik pár kilóval, rendszerint az évek múlásával egyre többel. Ebben az anyagcserénk is szerepet játszik, hiszen az életkorunk előrehaladtával mérséklődik, így mindig jobban oda kell figyelnünk arra, mit és mennyit eszünk, illetve mikor és mennyit mozgunk. Minden 10 kcal feleslegesen bevitt energia 1 g zsír elraktározását eredményezi.

Ahhoz, hkezben_az_etelogy fogyjunk, napi 500 kcal-val kevesebb energiát kell a szervezetünkbe juttatnunk, mint amennyi a testméretek, kor, nem, fizikai aktivitás szerint szükséges lenne. Nők esetében, napi 1200 kcal, férfiak esetében átlagosan napi 1500 kcal energia bevitel garantál testsúlycsökkenést. A fogyás egészséges üteme heti 0,5-1 kg. Soha ne rövidtávra tervezzünk fogyókúrát. Negatív energiamérleg esetén az alapanyagcsere 10%-kal is csökkenhet. Ez az állapot azután is megmarad, miután étkezésünk visszatért a normálisra. Így lehetséges az, hogy a korábban bevitt energiamennyiség nem csak a leadott kilók visszatérését, de pluszkilók lerakódását is eredményezheti, kialakul tehát a jojó effektus. Többek között ezért is ellenjavalltak a különböző divatdiéták, de a jojó effektuson kívül különböző vitamin- és tápanyaghiányos állapotokhoz is vezethetnek. Ráadásul sok esetben nem a zsírtömegünkből, hanem az izomtömegünkből is veszítünk egy-egy ilyen gyors fogyást ígérő diéta alkalmával.

Két ember rendelkezhet ugyanazzal a testsúllyal úgy, hogy az egyiküknek például nincs szüksége fogyókúrára. A testsúlyunkat meghatározza a csontszerkezetünk és izomzatunk is a zsírszöveten túl. Ezek együttesen teszik ki súlyunkat. Így egy 100 kilós ember lehet izmos vagy lehet kövér is. Ahhoz, hogy meghatározzuk elérni kívánt testsúlyunkat, figyelembe kell vennünk néhány paramétert, mint a BMI (body mass index), azaz a testtömegindex, a testzsírszázalék és a derékkörfogat.

Mért BMI érték (kg/m2) Kategória
<18,5 kg/m2 kórosan sovány
18,5-24,9 kg/m2 kívánatos testtömeg, normális
25-29,9 kg/m2 túlsúly
30-34,9 kg/m2 I. fokú elhízás
35-39,9 kg/m2 II. fokú elhízás
> 40 kg/m2 III. fokú elhízás

 

Amennyiben nem sikerül saját erőből kordában tartani a súlyod, ajánlott a GYOMORBALLON-TERÁPIÁN részt venni, akár tanulási célból, akár megelőzés miatt is.

ORBERA In Stomach

Az eljárás műtét nélkül ad lehetőséget arra, hogy az életmódváltás kezdeti, legnehezebb időszakát könnyedén átvészeljük és akár egy életre megtanuljuk azt, hiszen a Terápia 1 évig tart, melynek része a 6 hónapos: Gyomorballon, amely egy FDA minősített eszköz, ez a védjegy pedig azt jelenti, hogy az minőségi, biztonságos!

 

 

Tudta-e…?

…, hogy a túlsúlyból leadott 5-10%-os testsúlyveszteség csökkenti a különböző betegségekre való hajlam kialakulását?

…, hogy heti ötszöri 30 perces mérsékelt testmozgással (pl. tempós gyaloglás, mintegy 5 km/óra), kevés híján 1000 kcal energiát is elégethet?

…, hogy a férfiak fele, a nők közel 40%-a nem fogyaszt naponta zöldséget, gyümölcsöt?

…, hogy a férfiak csaknem kétharmada, a nők mintegy fele túlsúlyos, vagy elhízott?

A fentiek elérésében SEGÍTŐ TÁRS A FOGYÁSBAN A GYOMORBALLON – TERÁPIA!