Gyomorballon terápia – utógondozás

Eljutott a gondolatig, hogy szeretne tartósan lefogyni? Rájött, hogy a gyomorballon terápia a tökéletes megoldás, de még bizonytalan az ügyben, hogy mi történik a beavatkozás után? Mi abban hiszünk, hogy Önnek minden esetben teljeskörű információval kell rendelkeznie, hogy megfelelően döntsön, ezért segítünk! Nézzük mi történik a ballon behelyezését követően, milyen változások történnek életében.

Életmód

a_tv_elott_ulveElső és legfontosabb változás az életmódban történik, ugyanis egy teljesen új mintát tud megtanulni azzal, hogy gyakorlatilag kikapcsoljuk az „éhség szenzorokat” a testében. Ennek következtében Ön kevesebbet eszik egy-egy étkezés alkalmával, valamint dietetikus tanácsai által speciális segítséget kap, hogy mit, mikor és hogyan érdemes enni. Nem titok, hogy a többi Önön múlik, az eredmény az Ön hozzáállásától is függ!

Sport

A fogyás és a sport gyakorlatilag kéz a kézben járnak, vagyis mozgás nélkül testsúly csökkenteni nem csak nehezebb, de egészségügyileg is kockázatosabb. Ezért fontos, hogy eleinte heti egyszer, majd heti kétszer mozgást végezzen.

sportosanNem kell nehéz gyakorlatokra gondolni, hiszen ez lehet gyaloglás, futópad, bicikli vagy akár szobabicikli is. Csupa olyan sport, amit talán pont a túlsúlya miatt hagyott abba.

Étkezés

Az életmódváltáshoz kapcsolódóan változtatnia kell az étkezési szokásain is. Ez leginkább úgy jellemezhető, hogy a zsíros ételek helyett a „normál” ételeket kell fogyasztani, lehetőleg szénhidrát nélkül. Fontos a sok zöldség és gyümölcs, valamint oda kell figyelni az étkezések gyakoriságára és időpontjára is.

De ne aggódjon, nem engedjük el kezét a ballon behelyezését követően sem, így ezekről a változásokról is tájékoztatást kap, hogy ne Önnek kelljen utánanézni. Hiszünk abban, hogy nem múlhat az információ hiányán a fogyás sikeressége!

egeszseges_salataA gyomorballon terápia során a célunk, hogy ne csak lefogyjon 15-25 kg-ot hat hónap alatt, hanem életre szólóan megváltoztassa életmódját! Hiszen a mozgás, és az egészséges, normál táplálkozás a jövőre nézve kevesebb betegséget, kiegyensúlyozottabb életvitelt, években mérhető hosszabb életet is jelent!