Gyomorballon a segítő társ a fogyásban

A gyors és tartós fogyás mestere, avagy egy új élet kezdete

Az ORBERA® gyomorballon egy olyan műtét nélküli testsúlycsökkentő terápia, amely egyrészt megoldást kínál azok számára akik 6 hónap alatt 10-25 kg-ot vagy akár az ORBERA365 – eszközzel 12 hónap alatt30-50 kg-ot szeretnének leadni.

Mind az ORBERA® mind az ORBERA365®  átmenetet képez a különböző  egyszerű étvágycsökkentő, vagy az igen drasztikus csonkoló sebészeti megoldások között. Az ORBERA® gyomorballon segítőtárs a fogyásban és az egészséges életmód kialakításában.

Az ORBERA® gyomorballon egy speciálisan kifejlesztett orvosi szilikon, aminek elhelyezése a gyomorban teltségérzetet okoz, így segítve az éhségérzetünk megszüntetését. A gyomorballon csökkenti a gyomor térfogatát, ezért a korábbiaknál kisebb mennyiségű táplálékra van szükségünk, azaz kevesebb ételtől is jóllakottak leszünk.

 

ORBERA In Stomach

A gyomorballon terápia alapötletét az állatvilágból merítették. Megfigyelték a kutyák és macskák gyomrában a lenyelt szőr, növényi rostokból kialakult megkövesedett masszát (úgynevezett trichobezoárt), amely étvágycsökkenéshez és ennek következményeként fogyáshoz vezetett. A jelenséget később pedig kényszeres hajvégrágás vagy hajevésben szenvedő embereknél is felismerték.

Az észrevételnek köszönhetően egy idegen test bejuttatását a gyomorba, ami csökkenti a táplálékfelvételt, előszőr 1982-ben alkalmazták külföldön.

A gyomorballon terápiának fő szempontja a rendkívül megbízható és biztonságos súlycsökkentő módszer az egészség érdekében. Ezeknek az elvárásoknak az ORBERA® FDA minősítéssel ellátott Gyomorballon messzemenőkig megfelel, az bizonyítottan minőségi, hatékony!

Ígéretek helyett bizonyíték az elmúlt 20 év eredménye

Az ORBERA® gyomorballon terápiával nincs műtét, sem gyógyulásra ítélt vágások, hegek. A gyomorballon testsúlycsökkentő módszernek két szerves programja van. A program első része a behelyezés: rövid altatásban endoszkópos eljárással a szájon át a gyomorba helyezik, majd, amikor a helyén van a gyomorballon, színezett fiziológiás sóoldattal kerül feltöltésre. A folyadék mértéke az egyéni adottságoktól és a ballon típusától változhat. Az eljárás biztonságos és nem okoz külső nyomot, a behelyezés 20-30 percet vesz igénybe.

Az  ORBERA® gyomorballon eszköz nem csak kifejezetten súlyosan túlsúlyos felnőtteknek javasolt. Azok számára is tökéletes megoldást nyújt, akik csupán 10 kg súlyfeleslegtől szeretnének megszabadulni. Akár már 27-es testtömeg indextől alkalmazható eljárás. Az ORBERA® gyomorballon 6 vagy 12 hónapig maradhat a gyomorban, a túlsúly mértékétől függően lehet választani ORBERA® és ORBERA65® terápia között.

Az ORBERA® gyomorballon alkalmazása során 6 hónap alatt átlagosan 15-25 kg súlycsökkenés érhető el, de a nagyobb súlyfelesleg esetén akár 40-50 kilogrammtól szabadulhatunk meg.

A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat!

Ezzel az eszközzel könnyebben elsajátíthatunk egy egészségesebb életmódot:

  1. Az ORBERA® Gyomorballon rákényszeríti a viselőjét, hogy változtasson étkezési szokásain. Egy orvos és egy dietetikus által összeállított és folyamatos felügyelt egészséges étrend betartása szükséges, így jelentős súlycsökkenés érhető el (6 hónap gyomorballon terápia- 15-25 kg súlyveszteség; 12 hónap gyomorballon terápia- 40-45 kg súlyveszteség)
  2. A súlyfelesleggel járó betegségek már 25%-os súlycsökkenés után részben vagy egészben megszűnnek
  3. Nem okoz semmilyen maradandó változást a gyomorban, nincs műtét okozta trauma, a kívánt eredmény elérése után egyszerűen eltávolítható

A gyomorballonnak köszönhetően reálisan elvárhatjuk a heti 1-1,5 kilogramm súlycsökkenést, ám a jelentős fogyás érdekében nélkülözhetetlen a szakemberek által összeállított étrend betartása! A terápia célja a fogyás mellett az is, hogy egy új életmódot sajátítsunk el.

Éppen ezért elengedhetetlen tényező a tartós eredmény elérésére az Ön kitartása, akaratereje és hozzáállása.

Kérdése van az ORBERA® gyomorballon terápiával kapcsolatban, vagy csak egyszerűen tudni szeretné, hogy ez a módszer Önnek a segítségére lehet-e?! Forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeink egyikén! Hiszen ne feledje, mi az Ön egészségéért vagyunk!