
Az oldalon szereplő élelmiszerek, alapanyagok kalória értéke általában 100g-ra, vagy 1dl-re vonatkozik, kivételt képeznek természetesen ez alól azok, amelyekhez az van írva, hogy pl.: /db, és a “Készételek” pontban található élelmiszerek, amelyek 1 adagra vonatkoznak. Ez leveseknél kb. 4dl-t, köreteknél kb. 20-30dkg-ot, húsoknál pedig kb. 8-10dkg-ot jelent. Ezekkel a kalória értékekkel csak akkor számoljunk, ha elkerülhetetlen, mert az ételek elkészítési módjától, az alapanyagok megválasztásától függően nagyon nagy eltérések lehetnek.
Amennyiben egy konkrét élelmiszer nem szerepel az oldalon, akkor egy hozzá hasonló élelmiszer kalória értékével célszerű helyettesíteni (pl. virsli <-> párizsi, parasztkolbász <-> paprikás szalámi), általában nincs nagy különbség köztük.
Kalória értékek
GABONÁK, MAGVAK, TÉSZTÁK | 100g/kcal | GYÜMÖLCSÖK | 100g/kcal |
Bab (száraz) | 338 | Alma (jonatán) /db | 31 |
Borsó (sárga) | 321 | Ananász | 53 |
Búza (búzaliszt) | 347 | Banán /db | 10 |
Búzadara | 349 | Birsalma /db | 42 |
Búzaliszt (főző, rétes) | 375 | Citrom /db | 27 |
Kukoricaliszt, kukoricadara | 356 | Cukordinnye (sárga) | 40 |
Lencse | 342 | Cseresznye | 63 |
Rizs (hántolatlan, fényezetlen) | 353 | Csipkebogyó | 51 |
Száraztészta (2 tojásos) | 389 | Egres | 39 |
Száraztészta (4 tojásos) | 392 | Eper | 49 |
Száraztészta (házi készítésű, 8 tojásos) | 400 | Görögdinnye | 29 |
Szójaliszt | 336 | Grépfruit /db | 36 |
Szója (granulátum, kocka) | 451 | Kajszibarack /db | 48 |
Kiwi /db | 52 | ||
KENYEREK, PÉKÁRUK | 100g/kcal | Körte /db | 52 |
Alföldi kenyér | 250 | Mandarin /db | 45 |
Bakonyi barna kenyér | 249 | Málna | 29 |
Briós, kicsi | 170 | Meggy | 52 |
Fehér kenyér (házi jellegű) | 255 | Narancs /db | 51 |
Félbarna kenyér | 246 | Naspolya | 55 |
Graham kenyér (búza) | 272 | Nektarin /db | 49 |
Kakaós csiga | 256 | Őszibarack /db | 41 |
Kalács, fonott | 724 | Ribizli (vörös) | 34 |
Kétszersült, édes | 414 | Szamóca (földieper) | 35 |
Kifli (sós vagy tejes) | 133 | Szeder | 33 |
Kukoricás kenyér | 243 | Szilva | 58 |
Perec | 122 | Szőlő | 78 |
Pogácsa (vajas, sós, tepertős) | 204 | Zöld ringló | 61 |
Rozskenyér | 261 | ||
Zsemle | 279 | DIÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK | 100g/kcal |
Dió | 654 | ||
ZÖLDSÉGEK | 100g/kcal | Földimogyoró | 609 |
Brokkoli | 24 | Gesztenye | 167 |
Burgonya, nyári | 88 | Kesudió | 596 |
Burgonya, téli | 94 | Kókuszdió (friss) | 401 |
Cékla | 31 | Mandula | 626 |
Cukkini | 32 | Mák | 537 |
Fejes saláta | 17 | Mogyoró | 690 |
Fokhagyma | 137 | Napraforgó | 590 |
Karalábé | 39 | Pisztácia | 650 |
Karfiol | 30 | Tökmag | 623 |
Káposzta, fejes | 32 | ||
Kelkáposzta | 35 | FRISS HÚSOK, BELSŐSÉGEK | 100g/kcal |
Kukorica, tejes | 131 | Bárány, juh (sovány) | 200 |
Padlizsán | 27 | Békacomb | 119 |
Paradicsom | 23 | Birkahús (közepes) | 316 |
Spenót | 20 | Borjúhús | 123 |
Patisszon (csillagtök) | 31 | Borjú-, marhamáj | 129 |
Petrezselyemgyőkér | 30 | Csiga (éti) | 82 |
Póréhagyma | 38 | Csirkecomb | 136 |
Retek (hónapos) | 15 | Csirkemell | 112 |
Sárgarépa | 40 | Csirkemáj | 128 |
Sóska | 24 | Csontvelő | 849 |
Spárga | 17 | Fácán | 111 |
Tök (főző, spárgatök) | 31 | Kacsahús | 191 |
Uborka | 12 | Kagyló | 82 |
Vöröshagyma | 40 | Libahús (hízott) | 392 |
Zellergumó | 29 | Libamáj | 467 |
Zöldbab | 41 | Marhahús (bélszín) | 121 |
Zöldborsó | 90 | Marhahús (hátszín) | 240 |
Zöldpaprika | 20 | Nyúlhús (házi) | 162 |
Nyúlhús (vad) | 106 | ||
FAGYASZTOTT ZÖLDSÉG- ÉS FŐZELÉKFÉLÉK | Őzhús | 105 | |
Bab (fejtett) | 167 | Pacal | 168 |
Bab (zöld) | 26 | Pulykahús | 174 |
Brokkoli | 29 | Rák | 77 |
Burgonyakocka | 69 | Sertéscomb, -karaj | 163 |
Cukkini | 12 | Sertéscsülök | 337 |
Gyalult tök | 16 | Sertéslapocka | 295 |
Hagyma | 37 | Sertésmáj | 139 |
Kapor | 33 | Szarvashús | 123 |
Karalábé | 27 | Tyúkhús | 140 |
Kukorica (morzsolt) | 102 | Vaddisznó | 112 |
Paradicsom és paprika (lecsóhoz) | 33 | Vadkacsa | 124 |
Parajkrém | 23 | ||
Póréhagyma | 38 | HÚSKÉSZÍTMÉNYEK | 100g/kcal |
Sárgarépa | 52 | Csabai paprikás szalámi | 508 |
Sóskakrém | 10 | Csemege debreceni | 280 |
Szeletelt gomba (csiperke) | 16 | Disznósajt | 323 |
Zeller | 25 | Füstölt paraszt-, szárazkolbász | 301 |
Zöldborsó | 92 | Füstölt parasztsonka | 378 |
Zöldpaprika | 20 | Füstölt, főtt tarja | 203 |
Zöld spárga | 26 | Gépsonka | 157 |
Kenőmájas | 324 | ||
SAJTOK, TÚRÓFÉLÉK |
100g/kcal | Lecsókolbász | 281 |
Anikó sajt | 349 | Májas hurka | 307 |
Camambert, (Bakony) | 308 | Olasz felvágott, mortadella | 343Ei |
Eidami sajt | 362 | Párizsi, krinolin, szafaládé | 219 |
Ementáli, Pannónia sajt | 394 | Pulykafelvágott | 154 |
Krém fehérsajt | 252 | Téliszalámi | 532 |
Márványsajt | 366 | Turista felvágott | 403 |
Parenyica sajt | 396 | Véres hurka | 301 |
Parmezán jellegű sajt | 385 | Virsli | 238 |
Pálpusztai sajt | 293 | Zala felvágott | 253 |
Tejszín krémsajt | 268 | ||
Tehéntúró (sovány) | 78 | ZSIRADÉKOK | 100g/kcal |
Tehéntúró (félszíros) | 147 | Angolszalonna | 501 |
Tehéntúró (zsíros) | 201 | Kolozsvári szalonna | 642 |
Tehéntúró-gomolya (zsíros) | 283 | Libazsír | 921 |
Túró Rudi | 354 | Margarin (Rama) | 737 |
Trappista sajt | 381 | Napraforgó-, tökmag-, szójaolaj | 928 |
Sertészsír | 928 | ||
TEJTERMÉKEK | 1 dl/kcal | Tepertő | 823 |
Író | 38 | Teavaj | 746 |
Joghurt (gyümölcsös) | 74 | Vaj | 653 |
Kefír (sovány) | 34 | Vajkrém | 390 |
Tehéntej (homogénezett, pasztőrözött) | 69 | Zsírszalonna | 722 |
Tej (kakaós) | 66 | ||
Tej (karamellás) | 78 | HALAK | 100g/kcal |
Tej (csokoládés) | 72 | Amur | 145 |
Tejföl (energiaszegény) | 142 | Busa | 94 |
Tejföl | 216 | Fogas | 86 |
Tejszín (hab) | 302 | Harcsa | 280 |
Heck | 89 | ||
KÉSZÉTELEK, ÉDESSÉGEK | 100g/kcal | Hering (paradicsomos) | 217 |
Almás lepény | 268 | Kaviár | 274 |
Babapsikóta | 399 | Keszeg | 77 |
Bográcsgulyás | 366 | Lazac | 213 |
Burgonya (hasáb) | 366 | Pisztráng | 116 |
Burgonya (héjában főtt) | 286 | Ponty (tükör) | 146 |
Burgonya (majonézes) | 438 | Szardínia (olajos) | 292 |
Burgonyafőzelék | 360 | Tőkehal (filézett) | 89 |
Burgonyakrokett | 489 | ||
Burgonyapaprikás | 363 | KÉSZÉTELEK, ÉDESSÉGEK | 100g/kcal |
Császármorzsa | 573 | Sárgaborsó főzelék | 471 |
Csirkepaprikás | 385 | Sertésmáj (pirított) | 371 |
Csirkesült | 468 | Sertéspörkölt | 346 |
Diós metélt | 614 | Sertéssült (natúr, sovány) | 157 |
Erdélyi rakott káposzta | 708 | Sertésszelet rántva | 284 |
Étcsokoládé | 579 | Sonkás kocka | 730 |
Fagylalt (csoki, vanília) | 176 | Sóskamártás | 218 |
Fagylalt (gyümöklcsös) | 134 | Stefánia vagdalt | 402 |
Franciasaláta | 269 | Szaloncukor | 433 |
Frankfurti leves | 309 | Szalontüdő zsemlegombóccal | 739 |
Galuska | 442 | Szárazbableves | 327 |
Hagymás rostélyos | 741 | Szárnyasraguleves | 336 |
Halászlé | 170 | Székelykáposzta | 584 |
Húsleves zöldséggel | 118 | Tarhonya | 408 |
Kakaós metélt | 358 | Tőkehalfilé rántva | 481 |
Kelbimbó vajjal | 206 | Tökfőzelék | 374 |
Kelkáposzta főzelék | 290 | Töltött hús | 422 |
Ketchup | 95 | Töltött káposzta | 631 |
Kókuszkocka | 482 | Töltött paprika | 696 |
Konyakos meggy | 422 | Túrógombóc | 556 |
Lecsó (üresen) | 280 | Túrós csusza 753 | |
Lencsefőzelék | 521 | Túrós rétes | 540 |
Madártej | 273 | Újházi-tyúkhúsleves | 310 |
Máglyarakás | 856 | Vadas hússzelet | 284 |
Majonéz | 794 | Vadas marhasült | 742 |
Makaróni, spagetti | 617 | Vesevelő | 320 |
Meggyleves | 264 | Zöldbabfőzelék | 257 |
Macskanyelv | 547 | Zöldbableves | 239 |
Milka csokoládé | 556 | Zöldborsó leves | 267 |
Milky Way | 453 | Zöldborsó főzelék | 257 |
Nápolyi | 527 | Zöldség krokett | 201 |
Nutella, mogyorókrém | 533 | Zöldség leves | 194 |
Palacsinta | 232 | Zsemlegombóc | 278 |
Paradicsomleves | 262 | Vaníliás cukor | 395 |
Paradicsomos káposzta | 273 | Vaníliás kifli | 551 |
Parajfőzelék | 284 | ||
Párizsi szelet | 227 | ||
Piskótatekercs | 250 | ||
Ponty rántva | 522 | ||
Rakott burgonya | 530 | ||
Rizses hús | 746 | ||
Rizs köret | 358 |