Gyomorballon terápia a méregtelenítést követő lépés

Legfontosabb, hogy a méreganyagoktól megszabaduljunk.

A méregtelenítést többféle képp végezhetünk/végez szervezetünk:

  • Emésztőrendszeren keresztül: böjt, méregtelenítés gyógynövényekkel, teákkal, beöntésekkel, epehajtással, kolon hidroterápiákkal
  • Bőrön át: sport, szaunázás, masszázsok, fürdők, bőrcsiszolás
  • Tüdőn át: sport, légző gyakorlatok, jóga
  • Nyirokrendszer méregtelenítése: nyirok drenázs (speciális masszázs), tisztító tapaszok

Nagyon fontos a bő folyadékbevitel! (70-80 kg- os embernek napi 3 liter ivóvízre van szüksége.)

gyomorballon_terapia_a_meregtelenites_utan_01Az egyik legjobb méregtelenítés, ami ráadásul pénzbe sem kerül: a BÖJT

Szinte egyidős az emberiséggel.

Ez alatt az idő alatt, mely kezdetben heti egy, majd később akár több nap is lehet, semmi féle szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz. Inni is csak vizet lehet.

Már több ezer éve is úgy kezdték a beteg gyógyítását, hogy előbb méregtelenítették a pácienseket különböző módokon, izzasztással, hashajtással, hánytatással. Csak ezt követően jöhetett a gyógyítás, melyre már sok esetben szükség sem volt, hiszen a méregtelenítés okot kezel, a betegség megszűnik.

Csak magunkból kiindulva, ha betegek vagyunk, nem akarunk enni. Az állatok is ösztönösen éheztetik magukat, ha megbetegednek.

Betegségeink több esetben is lelki okokra vezethetők vissza. Méregtelenítéskor ez a fajta igény is kielégítést nyer, hiszen a lelki ok gyakran az önmagunkra szentelt figyelem hiánya!

Méregtelenítés és a böjt hatására energikusabbak is leszünk, hiszen összes energiánk kb. 35-55 százalékát az emésztés használja el, így ha ezt megkönnyítjük, akkor ebből is több lesz. Ez a magyarázat arra, miért is bírja a munkát az ember jobban koplaláskor.

Jótékony hatásai között említhetjük még a minőségileg sokkal jobb alvást.

Biztos mindenki tapasztalta már, ha estére, lefekvés előtt teleeszi magát, nem tud nyugodtan aludni. Oka ennek, hogy szervezetünk még éjjel is “dolgozik”, emészt. Agyunk is erre a folyamatra koncentrál, ezért nem tudunk pihenni, kikapcsolni. Sokszor emlegetett mondás: “hogy nyugodtan alhass, legyen üres az alhas!” Itt is fontos a rendszeresség!

Ha ezt tesszük, életünket akár 20-25 évvel is meghosszabbíthatjuk.

Végül pedig szót kell ejtenünk a túlzott táplálékbevitelről, ami általánosan jellemző.

Nagy igazság: az ember manapság rengeteget eszik, de csak ritkán táplálkozik!

Intenzív méregtelenítés befejezése után súlygyarapodásra is számíthatunk, ha nem figyelünk oda. A méreganyagok ugyanis csökkentik a felszívódás hatékonyságát, valamint a lerakódások csökkentik a felszívódás területét. A paraziták pedig elszívják előlünk a tápanyagokat. Ezért van az a folyamatos nagy mennyiségű táplálkozás, nem beszélve, hogy az ételeink egy része tartalmilag értéktelen.

Méregtelenítés után már ajánlatos változtatni étkezési szokásainkon. Nem szükséges akkora mennyiség, mert megnőtt a felszívódás területe, optimalizálódott a hatékonysága.

Itt lép a képbe a gyomorballon terápiánk:

gyomorballon_terapia_a_meregtelenites_utan_02A Ballon miután a gyomorba kerül – teltségérzést okoz – ezért nem leszünk éhesek, ezáltal a fogyás megindul, hiszen kevesebb mennyiséget tudunk majd enni. A Ballon 6 hónapig van a gyomorban, mert utána az emberi agy rájön, hogy „becsapták” és utána már nem működik, elveszti funkcióját, nincs már szerepe tovább. Ezért is van az, hogy miután a ballon eltávolítását sem érzékeli már ekkor agyunk, tehát a jojo efektus nem indul be. A 6 hónap alatt olyan életmódváltáson megy át a szervezet, hogy a jelentős súlycsökkenés – amihez persze szükséges a jó páciensi hozzáállás – a fél év alatt könnyedén elérhető, és a fogyás ezt követően sem áll meg.