Újévi fogadalom

Eljött az újév. Itt az ideje az újévi fogadalmaknak!

Többen biztos elsőként fogadják meg, hogy a karácsonyi lakomák alatt megszaporodott kilóktól legfőbb ideje megszabadulniuk.

Angliában egy – a British Lion Eggs által (ez a szervezet egyébként a kiegyensúlyozott étkezés fontosságát, és emellett a rendszeres tojásfogyasztást népszerűsíti) megrendelt kutatás eredménye szerint nők ezrei kezdenek drasztikus fogyókúrába már november első felében.

Mi lehet az oka a „karácsonyi felkészülésüknek”?

A felmérés szerint tízből hat nő szeretne súlyfeleslegének legalább egy részétől megszabadulni, hogy a karácsonyi partikra beleférjen az ünnepi ruhákba. Minden tízedik hölgy viszont csak azért diétázik, hogy az év végi vállalati rendezvényen jó benyomást tegyen egy bizonyos férfi kollégára…

Hosszútávon a kiegyensúlyozott, napi többszöri étkezés lehet célravezető az ideális testsúly elérésében, de a felmérésben résztvevők alig 3/4-e kezd bele az egészséges táplálkozást biztosító diétába. A legtöbben egy-egy étkezés elhagyásától remélnek látványos eredményt.

Azonban a kemény munka és a sok befektetett energia sajnos kárba vész, ugyanis a karácsony előtt rendszeresen diétázó nők 21 százaléka az ünnepek alatt, további 17 százaléka pedig legkésőbb az újév elejére visszaszedi a leadott kilókat!

karacsonyi_etelA karácsonyi ünnepeket legtöbben csendes beletörődéssel, és apróbb „bűnözésekkel” éltük meg és az újévi fogadalmunktól várunk egy valóban új kezdetet. Nincs szükség arra, hogy magunkba fojtva tűrjük tovább, hogy a súlyfelesleggel járó problémák megnehezítsék életünket, vagy, hogy egy-egy „csodaszernek” kikiáltott fogyókúra újra és újra csalódást okozzon.

Sok olyan páciensünk van, akik bevallották, hogy a hízási folyamat egy-egy ártalmatlannak tűnő karácsonyi túlsúllyal kezdődött. Sokan nyugtatjuk magunkat évről évre, hogy nincs gond, nyárra leadom. Azonban ez az elhatározás nem minden esetben elég a változtatáshoz.

De mit tegyen az, aki nem szeretne műtétet, nem akar fogyasztó tabletták bűvöletében élni, és hektikus életmódja miatt rendszertelenül táplálkozik?

Mi hát a megoldás? Hogyan szabaduljunk meg felesleges kilóinktól?

A gyomorballon terápia a tökéletes megoldás, hiszen egy határozott döntéssel óriási eredmények érhetőek el! Nem műtéti eljárás, így nincsenek hegek, nem okoz fájdalmat, vagy egyéb kellemetlenséget. Segítségével nagyobb túlsúlytól is megszabadulhatunk, valamint segítséget jelent az életmód megváltoztatásában is, hiszen diétás és sportolási tanácsokat is jelent.

Fogyás műtéti beavatkozás nélkül?! Igen!

Változtasson életmódján és fogyjon könnyedén műtéti beavatkozás nélkül a gyomorballon segítségével.

  • a szervezet számára minimális megterhelést jelent
  • nem okoz maradandó változást a gyomorban, a kívánt eredmény elérése után egyszerűen eltávolítható

A gyomorballon nem más, mint egy elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorba helyeznek el, kitöltve így a gyomor jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít. A gyomorballon rákényszeríti viselőjét, hogy változtasson étkezési szokásain, egy orvos és egy dietetikus által összeállított és folyamatosan felügyelt egészséges étrend betartása szükséges, így jelentős súlycsökkenés érhető el 6 hónap alatt.

Azt, hogy miért épp 6 hónap ez az idő már kifejtettük, most nézzük inkább meg, hogy mi történik az alatt a bizonyos félév alatt.

Az első vizsgálatok alkalmával kiderül, hogy az adott jelentkező alkalmas-e a terápiára. Ugyanis az alacsony BMI-vel rendelkezők számára nem feltétlenül a gyomorballon az ideális megoldás! Ez kifejezetten a 30-40 BMI érték esetén, vagy még nagyobb testsúlyt leadni vágyok számára tökéletes (40-es BMI feletti érték), műtét nélküli megoldás!

A testsúly mellett a másik fontos tényező a páciens egészségügyi helyzete. Ha azonban minden rendben, akkor behelyezésre kerül a gyomorballon. A beavatkozás nem műtét, ennek köszönhetően fájdalommentes. A gyomorba helyezett ballonban lévő folyadék semmilyen kellemetlenséggel nem jár!

A gyomorballon terápia ideje alatt átlagosan 15-25 kg súlycsökkenés érhető el. A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat. A nagymértékben elhízott páciensek akár 25-35 kg-ot is fogyhatnak, ezáltal pedig komoly betegségeket előzhetnek meg, vagy éppen javulhat az állapotuk.