Magyarországon a Gyomorballonnal történő terápiát 2000 óta alkalmazzák.

Akik segítségünkkel változtattak életükön:

“A ballon számomra egy remek megoldást jelentett a szülés utáni plussz kilók leadásához. Sajnos több mint 20kg jött fel a 9 hónap alatt míg a kisfiamat vártam, és ezek a kilók rajtam is ragadtak. Sok próbálkozásom volt, de eredményt sajnos egyik sem hozott. A ballon behelyezése hatalmas változást hozott az életemben. Először is sikerült 16kg-ot fogynom ami hatalmas eredmény fél év alatt! Az étkezési szokásaink teljesen átalakultak, a fehér liszt szinte teljesen eltünt a házunkból, és minden sütemény édesítőszerekkel készülnek. Ezekhez a családom is gyorsan tudott alkalmazkodni. A munka és a család mellett nem jutott sok időm a mozgásra, talán még eredményesebb lehettem volna ha többet mozgok ezalatt az idő alatt! 🙂
Mégis számomra ez a 6 hónap egy kettős győzelem volt, egy a kilók felett, egy a cigaretta felett! Miután betették a ballont az első 3-4 nap elég pocsék volt, sok rosszulléttel,ezért testem-lelkem nem kívánta a cigarettát, és sikerült megállni, hogy azóta se gyújtsak rá! Összefoglalva én NAGYON sokat köszönhetek a gyomor ballonnak. Nem csak csinos lettem , de sokkal sokkal egészségesebb is , és sokkal jobb példát tudok így mutatni a kisfiamnak is! Köszönöm!
Sz.K. 33 éves nő

„A mozgás folyton ott volt az életemben, a sok mozgás ellenére súlyom évről-évre sajnos mégis nőtt, mely akadályozott a mindennapi teendők ellátásánál is. A beavatkozást követő első időszak kemény próbatételt jelentett. Az első napokban az ételt egyáltalán nem kívántam. A vizet annál inkább. Volt, hogy egész nap nem ettem többet 4-600 kcal-nál.
Két hét után már 10 kg-ot fogytam, melynek következtében nagyon gyenge lettem. Kaptam egy infúziós kezelést 1-2 napig, hogy helyre álljon az ionháztartásom. Az azt követő időszakban még mindig nagyon keveset tudtam csak enni, de már sokkal energikusabb lettem. Újra el kezdtem mozogni. Bár az étvágyam megjött, súlyom még mindig csökkent. Hetek múltán visszanyertem régi aktív életemet.
Sorra cseréltem a ruháimat. Sokat jelentett, hogy családom végig mellettem állt. A ballon kivétele után két héttel további 1 kg-ot csökkent súlyom.”
D.L, 60 éves férfi

„A ballon behelyezésére januárban került sor. Mind az orvosok, mind az asszisztensek nagyon kedvesek voltak. Behelyezést követően az első két hét nehéz volt, sokat hánytam, sokáig émelyegtem. Ezt követően beállt a táplálkozásom is, lényegesen kevesebbet ettem, inkább zöldségféléket, mert mást nem is nagyon kívántam. A ballon behelyezésekor 77 kg voltam, kivételkor a súlyom 57 kg. Nem bántam meg, hogy ezt a módszert választottam, és ha újból felszednék felesleges kilókat újra ezt a módszert választanám.
NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET, HÁLÁS VAGYOK!
P.V. 32 éves nő

“Nagyon sokat köszönhetek a ballonterápiának…. Segített, hogy változtatni tudjak az életemen. Persze nagyon oda kellett figyelnem az étkezésre, de megérte a fáradtságot!
Lefogytam :)))! 28 kg mínusz! Jól érzem magam, az orvosom szerint az egészségi állapotom kitűnő.”
T. Csaba (Bp, 36 éves)

Egész életemben küszködtem a súlyommal, már gyerekkoromban kezdődött ez a problémám. Emlékszem, mindig csúfolódtak a súlyommal a társaim már az óvodában is és ez az iskolában is végig kísért. Szörnyű emlékeim vannak….
Nem volt olyan időszak, amikor ne valamilyen diétát vagy fogyi-szert próbáltam volna ki. Ezek sajnos semmit nem segítettek, sőt egyre inkább elkeseredtem…
Pár éve olvastam, hogy létezik ez a gyomorballon-os fogyókúra, amivel akkor nem is foglalkoztam komolyan, de később utánajártam és hát most itt vagyok…..
5 hónap alatt 34 kg-ot sikerült fogynom. El sem hiszik, hogy megváltozott az életem!
Megnőtt az önbizalmam, nem szorongok, ha emberek közé kell mennem…. (B.H. 28 éves nő, Zamárdi)

Az elmúlt 4-5 évben nagyon elhagytam magam, annyira meghíztam, hogy különböző szervi problémám lett emiatt, az orvosom azt mondta, hogy le kell fogynom, különben nagyon komoly egészségügyi problémákkal fogok küzdeni életem további részében.
A gyomorballon mellett döntöttem, mert az orvosom bemutatása alapján nagyon hatékonynak ítéltem meg, és nem akartam megterheli a szervezetem…
Fél év alatt 29 kg-ot fogytam, persze komoly odafigyelést és önfegyelmet követelt meg a ballon az étrendemet tekintve. De hihetetlen az eredmény, a családom is nagyon büszke rám!
(M.Kati 53 éves, Pécs)