Hangulattól, hozzávalóktól függően elkészíthetünk egy egyszerűbb és egy gazdagabb fogást is. Lásd sült kelbimbó gazdagon elkészítve

Hozzávalók (2 személyre): 1/2 kg kelbimbó 2 ek extra szűz olívaolaj frissen őrölt fekete bors só (sóvirág, vagy durva szemű tengeri só)

Elkészítés: Készíthetjük egészben vagy félbe vágva, a kelbimbók méretétől függően. A megmosott kelbimbók végeit levágjuk, külső leveleit eltávolítjuk. Egy tiszta nejlonzacskóba tesszük a kelbimbókat, rálocsoljuk az olívaolajat, befogjuk a zacskó száját, és jól összerázzuk. Alufóliával bélelt tepsire terítjük a zöldséget. Frissen őrölt fekete borssal és finom sóval hintjük. 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen (a bimbók mértétől függően) kb. 15-25 perc alatt megsütjük. Magában is kitűnő vacsorára, de tejföllel, majonézzel is feldobhatjuk.