A receptet Léna küldte nekünk!

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej kelkáposzta, 2 vöröshagyma, 60 dkg darált pulykacomb, 3 marék rizs, 1 paprika, 1 paradicsompüré,1 tojás, 1 evőkanál fűszerpaprika, néhány szem fekete olajbogyó, só, bors, babérlevél, 1/2 dl étolaj, 2 evőkanál tönköly fehérliszt, 2-3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: Bontsuk a kelkáposztát leveleire és tegyünk félre annyit, ahány tölteléket szeretnénk. A maradék káposztát szeleteljük fel csíkokra. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg a hasonlóan darabolt paprikával együtt, színezzük meg pirosparikával, és dobjuk rá a felszeletelt káposztát, olajbogyót, és a sűrített paradicsomot, majd forraljuk össze. A töltelékhez kevés hagymán pirítsuk, majd pároljuk meg a darált húst. Főzzük meg sós vízben a rizst, és szűrjük le. Ha már kissé kihűlt, keverjük össze a párolt húst, a rizst, a nyers tojást, valamint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és fűszerpaprikával. A korábban félretett káposztaleveleket töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, és kössük meg cérnával, hogy főzés közben ne essenek szét. Öntsük fel húslevessel, vagy vízzel amibe babérlelet is tegyünk, és addig főzzük, míg a kelkáposzta megpuhul. Ha kész helyezzük a paradicsomos alapra, és szórjuk meg oregánóval.