Hogyan segít a Gyomorballon Terápia a jobb étkezési döntések meghozatalában?

Ez nem csak egy ballon! A Gyomorballon Terápia egy hosszútávú program, mely segít megválni a rossz szokásoktól. Tanulási folyamatként is lehet rá tekinteni, mivel a 6 hónap megmutatja, hogy az egészséges étkezés nem bonyolúlt, sem unalmas. Kis változtatásokkal érdemes kezdeni, mint például a csomagolt készételek elhagyása és a napi vízfogyasztás növelése. A sok kis apró változtatás sokat nyom a latba a végeredményben.

Edd ezt Ehelyett Miért?
Quinoa Fehér rizs Egy bögre főtt quinoa körülbelül 40-szer kevesebb kalóriát tartalmaz, mint ugyanannyi rizs. Ám az igazi előnye a szénhidrátban van. A fehér rizs szénhidrát tartalma a quinoa 15-szöröse, míg a quinoa a rizshez képest 5 grammal több rozst és dupla annyi fehérjét tartalmaz. Összefoglalva a quinoa nem csak a bevitt kalóriák leredukálásában segít, de sokkal hamarabb jól is lakunk tőle, ami miatt kevesebbet eszünk.
Karfiolpüré Krumplipüré A karfiolpüré éppolyan ízletes, mint a hagyományos krumplipüré. Kevesebb kalória, alacsonyabb szénhidrát-tartalom, viszont rengeteg C-vitamin és folsav található benne, miközben a püré textúrája ugyanolyan krémes, szinte szétrobbantja az ízlelőbimbókat egy kis szerecsendióval megbolondítva. Extra csavarként, amennyiben a burgonyapürénél használt vajat lecseréljük extra szűz olívaolajra a karfiolpürénkhez, úgy még szív-barátabbá válik a köretünk.
Humusz Majonéz A majonéz olaj, tojás, citromlé, mustár és fűszerek hozzáadásával készül. Egy adag 90 kalóriát és 10 gramm zsírt tartalmaz, ami rengeteg. Ezzel szemben a hummuszban, adagonként csak 2-4 gramm zsír van, s emellett 7 gramm rosttal és 8 gramm fehérjével támogatja a szervezetünk egészségét.
Popcorn Chips Cseréljük le a csipszet popkornra! Megkapjuk ugyanazt a ropogósságot és sósságot, amit a csipsztől várunk el, körülbelül 65%-kal kevesebb kalória és gazdagabb rostforrás mellett. Keressük az olaj-mentes mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricát, vagy válasszuk azokat a márkákat, melyek napraforgóolaj helyett olívaolajban pattognak.