Fetasajtos, diétás csirke burgonyasalátával!

„Nagyon finom, és a csirkére valókat kedvünk szerint variálhatjuk.” — Beküldő: B. Vera

Hozzávalók: 8 deka csirkemell, 4 deka fetasajt, ízlés szerint só, teáskanálnyi étolaj, kevés oregano, kakukkfű, bazsalikom.

A burgonyasalátához:
20 deka kifli- vagy más salátaburgonya, 5 deka lilahagyma, egy deci majonéz(light), 2 deci joghurt, fél citrom leve, ízlés szerint mustár, őrölt bors, kevés só

Elkészítés: A csirkemell mindkét oldalát rostlapon átsütjük (ha nincs rostlapunk, teflon serpenyőben). Ezután megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a fél centi vékony szeletre vágott fetasajtot, úgy, hogy a szélén egy kevés a hússzeletből is kilátszódjon. Előmelegített sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük. A héjában megfőzött, majd meghámozott burgonyát és a hagymát felkockázzuk. A jogonézt kikeverjük a fűszerekkel, majd a joghurttal elegyítjük. Összekeverjük a kockára vágott burgonyával és hagymával. Végül fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.