3 legjobb egyszerű és egészséges vacsora, amit imádni fogsz

3 legjobb egyszerű és egészséges vacsora, amit imádni fogsz – Orbera gyomorballon terápián résztvevők receptjei alapján

Az egészséges étrend megtervezése korántsem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, a gyomorballon-terápia alatt, a lényeg, hogy az FDA minősített eszköz, maga a lufi megtanítja, hogy mennyi az elég az ételből, így könnyen áttérhetünk egy új, egészséges életmódra.

Az egészséges vacsora tervezés előnye, hogy így elkerüljük az egészségtelen választásokat, melyeket gyorsan hoznánk meg, alternatíva hiányában. Helyette azonban, olyan étkeket fogyasztása mellett dönthetsz, melyeket rengeteg energiával és hasznos tápanyaggal töltik fel a szervezetet. Ezért gyűjtöttünk össze néhány gyorsan elkészíthető és könnyű vacsora receptet, hogy élvezhesd, és ezek a kedvence az Orbera gyomorballont viselőknek, akik ezzel a ballonnal és diétával , mozgással, akár 10-30%-ot is le tudtak fogyni ! Azaz 15-35 kg-ot fogytak ezzel az innovatív, több mint 20 éves eszközzel! Vágj bele te is most! 2-3 hónapra lehet időpontot egyeztetni.

Quinoasaláta

A quinoa gluténmentes, könnyen emészthető, rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás, magas fehérje- (14%) és tápanyagtartalma, valamint alacsony kalóriatartalma miatt igen közkedvelt.

Hozzávalók: 1 bögre quinoa, 8 db koktélparadicsom, fél avokádó, fél db kígyóuborka, fél csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál só, olívaolaj, frissen őrölt bors

Elkészítése: A csap alatt megmosott quinoát fazékba tesszük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, héjától megtisztított avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet pedig néhány levél kivételével finomra vágjuk. A quinoát akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, hogy ne főjön tovább, majd lecsepegtetjük a szűrőben szikkadni hagyjuk. A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal és egy löket olívaolajjal. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk a quinoa salátánkat, ízlés szerint fetával kiegészíthetjük.

 

Brokkolis csirkés penne

Ez a penne készülhet spárgával is, de itt most csirkével és brokkolival hozzuk össze, hiszen ki mondta, hogy nem lehet tésztát enni úgy, hogy közben még a diétát sem szegjük meg.  A lenti receptet is sikeresen lefogyott , FDA minősített Orbear gyomorballon-terápián részt vevő ügyfelünk küldte el nekünk. Azt mondta, a ballon megváltoztatta az életét, hiszen teljesen megújult és 25 kg-ot sikerült megszabadulni fél év alatt, amit a ballon nélkül évek alatt nem tudott leadni!

Hozzávalók: 250 gramm durum penne tészta, 3 evőkanál olívaolaj, 1 nagyobb szelet csirkemell filé, fokhagyma, só, bors, 1,5 dl húsleves alaplé, 1 fej friss brokkoli, parmezán sajt

Elkészítés: Először tedd fel a vizet a tésztához, majd ha felforrt, főzd meg benne a tésztát egy csipet sóval, szűrd le, és tedd félre hűlni. Egy tepsiben melegíts egy kis olajat, szeleteld fel a csirkét, dobd a felhevített tepsibe, majd fűszerezd. Ha már kezd pirulni, vedd ki a tepsiből, és tedd félre hűlni. Tedd fel a húsleves alaplevet, add hozzá a kisebb darabokra vágott brokkolit, a fokhagymát és a fűszereket, majd kb. 5 percig főzd. Így elkészült minden hozzávalód, már csak az összekeverés van hátra. A húshoz öntsd hozzá a tésztát, majd a brokkolit (nem baj, ha egy kis alaplé is kerül hozzá), a végén pedig az egészre mehet a reszelt parmezán. Kevergesd egy kicsit tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek, és a szaft is eléggé besűrűsödjön!

 

Roston sült lazac párolt zöldségekkel

“Minden egy elhatározással kezdődik. Ha kitűzzük magunk elé a célt és következetesen teszünk annak eléréséért, akkor nincsennek lehetetlenek.” – tanácsolja Lídia, aki kedvenc receptje megosztásával kíván mindenkit az egészséges étkezési szokásokra buzdítani.

Lássuk hát Lídia Roston sült lazacát párolt zöldségekkel tálalva:

Hozzávalók: 20 dkg lazac, olívaolaj, só, bors, 1 ek citromlé, répa, karfiol, zöldbab

Elkészítés: A lazacról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük olívaolajjal. Felmelegítünk egy serpenyőt, a lazacot belehelyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és hozzávetőlegesen 4-5 percig sütjük, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig. A répát meghámozzuk, karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbab végeit levágjuk. A zöldségeket egy serpenyőbe tesszük, kis olívaolajon roppanósra pároljuk.

Próbáld ki ezeket a recepteket még ma!

Amennyiben nem sikerül saját erőből kordában tartani a súlyod, ajánlott a több mint 20 éves Orbera GYOMORBALLON-TERÁPIÁN részt venni, akár tanulási célból, akár megelőzés miatt is, 6 hónapos vagy 12 hónapos FDA minősített ballonnal.